HomeWebshopInfoContactMijn accountBlog

Aluminium fietskar

In september 2016 ben ik begonnen met het maken van een aluminium model. Een lasser vinden die aluminium last was zeer moeilijk. Ik ben toen maar begonnen met boutjes en schroeven om dat het frame aan elkaar te zetten. Het nadeel is dat je het profiel dan indeuk door het aanspannen van de schroeven. De as heb ik laten maken bij een go-carmaker in Knokke. Ze hebben me daar zeer goed geholpen. Bovenaan wou ik een plaat in pvc. Een pvc plaat aan de bovenkant samen met het weerbestendige aluminium is de kar bestand tegen alle weersinvloeden. Dat was wat ik wou! Bij andere aanbieders van grote fietskarren, zoals bikesatwork.com of Surly Bill, is er vaak geen plaat voorzien om de goederen op te leggen. 


Andere aanbieders van lange fietskarren maken ze altijd in gepoederlakt staal. Dat kan natuurlijk altijd nog wat roesten. In aluminium is dat geen probleem. Bovendien is het ook veel lichter. Het nadeel zou dan kunnen zijn dat de kar gaat stuiteren, doordat het te licht is. Gelukkig is dit niet zo. De kar die ik dus maakte is lichter en heeft geen last van roesten.

Ik was dus zeer tevreden over dit ontwerp, alleen die uitstekende bouten die dan nog eens het profiel indeuken bij aanspannen was minder. Dus blijven op zoek gaan naar een goede lasser!Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog

Home Webshop Info Contact Mijn account Blog

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden
Webshop software: EasyWebshop.be