HomeWebshopInfoContactMijn accountBlog

De tweede fietskar

Meer en meer had ik nood aan een oplossing om meer goederen op mijn fiets mee te nemen. Ik was gek op een Bullitt cargobakfiets van Larry vs Harry, maar die was mega duur. Meer dan 2500 euro kost zo'n Bullitt. Dat vond ik toen geen optie. Te duur! Online vond ik toen foto's van grote bagagefietskarren van www.bikesatwork.com in de VS. Die kosten zo'n 1000 dollar en daar komen dan nog eens 200 euro transportkosten en 150 euro douanekosten bij. Van het merk Surly vond ik dan de trailer Bill. Die kost ook rond de 1000 euro. Dealer vond ik dan nog niet echt. Ook weer veel te duur. Het gekke is dat een aanhangwagen voor de auto goedkoper is!


Ik ging toen maar zelf aan de slag. Op een tweedehandssite kocht ik een versleten kinderfietskar voor maar 15 euro. Ik demonteerde alles en verwijderde de bovenste buizen met een schijf. Daarop monteerde ik een kader die ik gemaakt had uit houten balkjes van 4 op 4 cm. Daar bovenop een bekistingsplaat van 4 mm. De trekstang monteerde ik vooraan er weer op. Het geheel schilderde ik zwart.

Een testritje gemaakt en het resultaat was direct goedgekeurd. Ik had nogal getwijfeld waar de wielen ongeveer moesten komen, maar het was direct goed. De kar heb ik voor eindeloos veel dingen gebruikt. De fietskar bleef in de zomer buiten staan, waardoor na een zomer de vijzen aan de trekstang losgekomen waren. Als snel had ik door dat de materialen niet ideaal waren, maar de afmetingen, plaats wielen en vorm wel goed waren. Al bij al dus wel tevreden. Voor nog geen 80 euro aan materiaal had ik een lange fietskar gemaakt. Ik was dus veel goedkoper af dan met zo'n dure Bullitt. Uiteindelijk heb ik dan begin 2016 dan toch nog een Bullitt gekocht. :-)Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog

Home Webshop Info Contact Mijn account Blog

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden
Webshop software: EasyWebshop.be